Dutair® by Sjerp & Jongeneel b.v.
Dutair® by Sjerp & Jongeneel b.v.

Dutair® by Sjerp & Jongeneel b.v.

Over ons

Industriële luchtbehandeling vraagt om Dutair. Want het Nederlandse merk staat al decennialang voor efficiëntie en betrouwbaarheid. Dutair biedt een unieke lijn turboblowers. Vermogens van 7,5 tot 600 kW voor een debiet van 140 tot 29.000 Nm3/h en een drukbereik van 200 tot 4.000mbar. Naast turboblowers bestaat het Dutair programma uit zijkanaalblowers en centrifugaal ventilatoren. De Dutair zijkanaalblowers worden direct aangedreven door een elektromotor of uitgevoerd met vrij aseinde. Optioneel zijn onder andere gasdichte en verhoogt explosieveilige uitvoeringen leverbaar. De compacte bouw maakt dat deze blowers vele toepassingen hebben. Dutair zijkanaalblowers zijn bij uitstek geschikt voor frequentieregeling. Hiermee is een debiet van 2.000 Nm3/h en een verschildruk van 700mbar te realiseren. De productlijn Dutair centrifugaal ventilatoren bied eveneens een grote variëteit aan mogelijkheden. De continu hoge kwaliteit en solide bouwwijze maakt dat deze ventilatoren zeer geliefd zijn bij onder andere machinebouwers. Dutair centrifugaal ventilatoren zijn met name geschikt als middel druk of hoge druk ventilator. Met frequentieregeling zelfs in te zetten als zeer hoge druk ventilator.

Met computergestuurde engineering bereiken we optimale efficiency en materiaalgebruik. Kennis die we graag delen met onze klanten, zodat zij machines het beste kunnen toepassen. In onze technische documentatie vindt u dan ook zeer uitgebreide, nauwkeurige specificaties over het werkgebied. Traceerbaar naar internationale standaarden, zodat u zeker bent van de prestaties in de praktijk.

Dutair is een merk van het bedrijf Sjerp & Jongeneel, dat al sinds 1929 actief is in elektrotechniek en pompen. Toen de industriële behoefte aan lucht gerelateerde processen groeide, bracht Dutair een eerste serie producten op de markt. De op zijkanaal en centrifugaal gebaseerde ventilatoren bewezen hun betrouwbaarheid ook op het gebied van gassen en explosieveiligheid.

Omdat Dutair producten nauwkeurig worden afgestemd op hun specifieke toepassing, functioneren ze bijzonder energiezuinig. Het regelbereik en ook de efficiënte motoren zorgen voor een gunstige powerfactor en een laag stroomverbruik.

Om bij hogere druk met een goed rendement lucht te pompen, concentreren we ons op de ontwikkeling van turbocompressoren. De directe aandrijving met borstelloze permanent-magneetmotoren maakt hoge toerentallen tot 50.000 omw/min mogelijk. Door de rotor te lageren met onze gepatenteerde hydrodynamische luchtfolielagers, verdwijnen mechanische verliezen en slijtage. De combinatie van deze technieken zorgt voor een spectaculaire verbetering van de totale efficiency ten opzichte van conventionele techniek. .

Inspiratie voor nieuwe producten halen wij uit de continue dialoog met klanten. Hun brede toepassing van lucht en gassen brengt vaak specifieke wensen met zich mee. Het stemt ons trots dat Dutair op meer dan 90% van die vragen een passend antwoord heeft.

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top