🌱💦E-boiler success story💦🌱
Jotem Water Solutions

🌱💦E-boiler succesverhaal💦🌱

Mooie samenwerking tussen Aviko Rixona en Jotem Water Solutions

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Dat de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van Aviko Rixona niet op loze beloften gestoeld zijn, blijkt wel uit het feit dat men onlangs een 30 MW e-boiler heeft aangeschaft. Deze e-boiler betekent een enorme vermindering van het fossiele brandstofverbruik. Tijdens het e-boiler bedrijf hoeven de gasgestookte ketels namelijk maar op minimale capaciteit te draaien. De e-boiler wordt ingezet tijdens overbelasting van het elektriciteitsnet. Hiermee wordt het surplus aan groene stroom in het net afgevlakt, het zogenaamde “peak shaving”

Vanwege onze expertise op gebied van waterkwaliteit voor o.a. e-boilers zijn we betrokken vanaf de ontwerpfase tot en met de volledige bouw, integratie en nazorg van een complete 25 m3/uur “demi-straat”. Dat wij als totaaloplosser ook alle betrokken partijen aan tafel hebben gebracht om voortijdig alle aspecten van het project in kaart te krijgen, kwam het project uiteraard zeer ten goede. Denk aan hierbij de ketel-producent, de ketelintegrator en de chemie expert.

Jeroen Zwietering, Process Engineer Energy bij Aviko Rixona: “Door de adequate aanpak van de professionals van Jotem is het project vlot verlopen. No nonsense met een ‘doen wat je belooft’ mentaliteit. Ook het feit dat een huurinstallatie geleverd kon worden ter conditionering van ons condensaatnet was een erg prettige bijkomstigheid.”

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top