COP28: Wilo bij de 28e Klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Dubai.
Wilo Nederland BV

COP28: Wilo bij de 28e Klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Dubai.

Eind vorig jaar organiseerde de Verenigde Naties haar 28ste Klimaatconferentie. Deze is bekend als de 28th United Nations Climate Change Conference of COP28. De conferentie vond deze keer plaats in Dubai en Wilo was hier ook bij.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het hoofddoel van de conferentie is het vinden van manieren en maken van afspraken om de klimaatdoelen van Parijs te halen. Volgens de klimaatovereenkomst van Parijs moeten we de opwarming van de aarde wereldwijd beperken tot 1,5 graden Celcius. Alleen zo zijn we in 2050 klimaatneutraal.

Een toename in watergerelateerde milieurampen
Klimaatverandering leidt al tot een sterke toename van watergerelateerde milieurampen zoals overstromingen en droogtes. Bovendien is de watervoorziening steeds onzekerder. Dit heeft niet alleen invloed op ons drinkwater, maar ook op onze voedselvoorziening. “De klimaatcrisis is ook een watercrisis”, zegt Oliver Hermes, President & CEO van de Wilo Groep. “Als technologiemultinational beschikken we over een volledig op transformatie gericht portfolio. We leveren al hoogefficiënte en grondstoffenbesparende producten voor de klimaatveranderingsuitdagingen.”

Wilo en de rol van duurzaam waterbeheer
Als onderdeel van de COP28 Leadership Interviews sprak Georg Weber op 1 december over waterbeheer. Georg Weber is lid van de Raad van Bestuur en CTO van de Wilo Groep. “Het wereldwijde waterverbruik is enorm, en de zeer ongelijk verdeelde zoetwaterreserves slinken. Inefficiënte systemen leiden tot een enorme verspilling van water. Bovendien wordt de behandeling van afvalwater vaak verwaarloosd. De verwachting is dat in 2050 miljarden mensen te maken krijgen met watertekorten”, benadrukt Weber. “Duurzaam waterbeheer kan de gevolgen van klimaatverandering verzachten.”

Benieuwd naar meer? Lees dan het volledige nieuwsbericht via de gekoppelde link of bekijk het volledige leiderschapinterview op het YouTube-kanaal: Wilo Nederland.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top