Datacenter Microsoft | Duurzaam koelwater middels hergebruik van regenwater
RWB BV

Datacenter Microsoft | Duurzaam koelwater middels hergebruik van regenwater

Voor een datacanter zal een waterzuiveringsinstallatie gebouwd worden als innovatie oplossing voor het hergebruik van regenwater om datacenter Microsoft op duurzame wijze te koelen

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

RWB heeft in samenwerking met ECW Energy een installatie aangeboden om voor een efficiënte opname van regenwater te zorgen en deze vervolgens te zuiveren, zodat dit water gebruikt kan worden als koelwater voor datacenter Microsoft.

Regenwater zal in de wintermaanden worden opgevangen en in de grond worden gepompt na de zuivering middels zelfreinigende filters. Deze filters zorgen voor de effectieve verwijdering van onzuiverheden, zonder tijdrovend handmatig onderhoud.
Het gezuiverde water is de input voor het duurzame ASR-systeem (Aquifer Storage and Recovery), waarmee we het gezuiverde water kunnen opslaan en later kunnen terugwinnen voor verdere behandeling.

Het regenwater wordt in de zomermaanden weer opgepompt, waarna de ijzer- en mangaandeeltjes door de inzet van ontijzeringsfilters worden verwijdert. Verder zuivering vindt plaats middels omgekeerde osmose. Hierdoor worden de meest kleine onzuiverheden en mineralen verwijderd en wordt puur en sprankelend koelwater geleverd.

In opdracht van ECW verzorgd RWB water voor dit duurzame en vooruitstrevende project de complete waterbehandeling van;
– Transportpompen tussen opvangbassin naar het centrale watergebouw
– Voorfiltratie en het infiltreren van het water in de ondergrondse zoetwaterbron
– Het oppompen van het zoete water, het filteren en conditioneren van het bronwater tot koelwater
– Het verpompen van het water naar datacenter en kassen
– Volledige montage incl. tussenliggend leidingwerk en bekabeling
– Volledige automatisering van de waterbehandelingsinstallatie en ASR regeling.

De samenwerking tussen RWB en ECW Energy zorgt voor duurzaam waterbeheer en het verminderen van de ecologische voetafdruk van datacenters.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top