Sustainable water treatment Delfzijl, MBR and Chemistry
RWB BV

Duurzame waterbehandeling Delfzijl, MBR en Chemie

Door een toenemend aanbod van industrieel afvalwater uit industriegebied Oosterhorn in Farmsum wil North Water Afvalwater (NWA) de afvalwaterzuivering uitbreiden. Tevens wordt er een industriewater pompstation en een demiwaterinstallatie (DWI) geplaatst.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Door een toenemend aanbod van industrieel afvalwater uit industriegebied Oosterhorn in Farmsum, nabij Delfzijl, wil North Water Afvalwater (NWA) de huidige centrale voorziening voor afvalwaterzuivering uitbreiden. Tevens wordt er een industriewater pompstation en een demiwaterinstallatie (DWI) geplaatst vanwege de watervraag voor de productieprocessen.
Om dit te bereiken is NWA gestart met het project Duurzame Watervoorziening Delfzijl (DWD).
Binnen dit project zijn door Witteveen en Bos en NWA 7 werkpakketten opgesteld.

RWB heeft van NWA de opdracht ontvangen voor werkpakket 5. Chemie en 6. MBR. Na een engineeringsfase in bouwteam, waarin gezamenlijk het DO is opgesteld, zijn de projecten inmiddels in de realisatiefase beland.

Werkpakket Chemie betreft de chemie opslag en dosering ten behoeve van de AWZI en de DWI.
14 opslag- en doseerinstallaties worden, verdeeld over de AWZI en de DWI, in afzonderlijke 10 ft containers ingezet. Voor de AWZI wordt een natronloogdosering in 40ft container geplaatst met een 25m3 opslagtank.

Werkpakket MBR betreft de UF membraaninstallatie en is de laatste zuiveringstap van de AWZI.
In de MBR vindt de slibwaterscheiding plaats. Dit gebeurd door middel van ondergedompelde plaatmembranen. Het ingedikte slib uit de MBR gaat retour naar de aerobe reactor. Het schone UF filtraat wordt geloosd op het Zeehavenkanaal.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top