H2O  colaborates with H2020
H2O Biofouling Solutions B.V.

H2O colaborates with H2020

H2O werkt samen met H2020

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

H2O Biofouling Solutions maakt met trots bekend dat wij deel uitmaken van het EU Horizon 2020-project!

Het EU Horizon 2020-project “In-No-Plastic” (Innovatieve benaderingen voor de preventie, verwijdering en hergebruik van plastic zwerfvuil in de zee) ging van start in 2020 en en eindigt eind maart 2024. Het project, gecoördineerd door het Nationale Onderzoeksinstituut SINTEF, gevestigd in Noorwegen, heeft tot doel het ontwerpen en implementeren van nano-, micro- en macro-plastic reinigingstechnologieën op basis van een gecombineerde methodologie van sociale en technische verwijderingsstrategieën. Het project zal zich richten op industriële hotspots via koelwatersystemen (CWS), havens, lagunes, oevers en ondiep zeewater.

De technische strategie bestaat uit de vergelijking tussen bestaande methoden en meerdere ontwikkelingstechnologieën voor de verwijdering van kunststoffen op verschillende testgebieden in Europa en het Caribisch gebied, met het idee om dit op andere gebieden te weerspiegelen.

In-No-Plastic telt 17 partners uit 10 landen en heeft een levensduur van 42 maanden. Het zal ook verschillende recyclingmethoden onderzoeken, met als doel het verwijderen van plastic te verbinden met processen uit de circulaire economie en zo de kringloop te sluiten. Naast het Noorse SINTEF nemen vijf partners uit Nederland deel aan het project (BlueXprt, H20, DOW Benelux, FishFlow en Uniper), drie uit Kroatië (Ponikve, Sensum en Probotica), EDF uit Frankrijk, Empower uit Noorwegen, ArcelorMittal België uit België, Venetië Lagoon Plastic Free uit Italië, The Rivers Trust uit Groot-Brittannië, NB uit Duitsland, Polytechnic University of Bucharest uit Roemenië en Dutch Caribbean Nature Alliance uit Bonaire.

Voor meer informatie https://www.innoplastic.eu/

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top