Bergsche Maas intake pump station
Aannemingsbedrijf G. van der Ven BV

Innamepompstation Bergsche Maas

In opdracht van Evides Waterbedrijf heeft G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf uit Brakel het nieuwe innamepompstation, dat oppervlaktewater inneemt om drinkwater van te maken, aan de Bergsche Maas gerealiseerd.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

In maart 2019 startte de bouw aan het pompstation. Nu, ruim 2 jaar later is het project volledig afgerond met een mooi resultaat. Met een maximale capaciteit van 24 mᶾ per seconde is dit het grootste ruw water innamepompstation in Nederland.

De fasering van de bouw was uniek. Het lijkt één gebouw, maar is in twee delen gebouwd. De diepe kelder is los van het naastgelegen gebouw gebouwd. Dit om zettingsverschillen tussen de 2 gebouwdelen onafhankelijk te laten plaatsvinden. Nadat beide delen gereed waren zijn de 2 delen aan elkaar gestort tot 1 geheel. Deze bouwmethodiek heeft er ook aan bijgedragen dat we in het ‘lage deel’ konden starten met de afbouw, terwijl het betonwerk van de kelder nog niet gereed was. Zo hebben we naast het voorkomen van scheuren door zettingen ook de doorlooptijd kunnen verkorten.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top