Kemeling plastics pioneer with robotic welding
Valk Welding BV

Kemeling kunststoffen pionier met robotlassen

Kemeling Kunststoffen in Naaldwijk ontwikkelt en produceert hoogwaardige industriële kunststof bakken, tanks, putten, kisten en kasten met behulp van een robot.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Kemeling Kunststoffen in Naaldwijk ontwikkelt en produceert hoogwaardige industriële kunststof bakken, tanks, putten, kisten en kasten met behulp van een robot. Het bedrijf pionierde daarmee al zes jaar geleden en beschikt inmiddels over drie lasrobotinstallaties waarmee ronde en rechthoekige kunststof producten in grotere aantallen worden gemaakt.

‘De robots ondersteunen de medewerkers en nemen daar waar het eentonig wordt het werk over. Met inzet van de robots kunnen we nu met grotere aantallen en grotere afmetingen nieuwe markten bedienen, waar we voorheen niet op waren ingericht’, vertelt eigenaar Robert Kemeling.

De afgelopen twee jaar heeft Kemeling gewerkt aan de voorbereiding van een robotcel om ook rechttoe rechtaan producten te kunnen extrusielassen. ‘Denk aan tanks voor waterbehandeling en sprinklertanks. Inmiddels staat daarvoor nu een grote installatie, eveneens van Valk Welding, waarbij de robot aan een galg hangt en de galg zelf over een track beweegt. Daarmee kan de robot met de lasextruder alle posities binnen het product bereiken. Dergelijke grote producten hadden we zonder de robots niet kunnen maken.’

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top