Methaaemissie onder de loep…
Eliquo Water and Energy B.V.

Methaaemissie onder de loep…

De Unie van Waterschappen, Waterschap Zuiderzeeland, Waterschap Vechtstromen en ELIQUO nodigen u uit voor een sessie rond dit thema tijdens de aankomende AQUA Nederland.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Ambities en maatregelen voor het verminderen van de emissie van het broeikasgas methaan in de zuiveringssector staan bij de
Nederlandse Waterschappen in de belangstelling. De Unie van Waterschappen, Waterschap Zuiderzeeland, Waterschap Vechtstromen en ELIQUO nodigen u uit voor een sessie rond dit thema tijdens de aankomende AQUA Nederland Vakbeurs.

Reinier van den Berg (meteoroloog, bekend van RTL4 weer) neemt ons in een boeiende presentatie mee in de veranderingen in de aardse atmosfeer waarbij hij een link legt tussen methaan in de atmosfeer, weer, klimaatverandering, waterkwaliteit/kwantiteit en de effecten van maatregelen. Met zijn vakkennis versterkt hij de bewustwording over de effecten van methaan in de atmosfeer en geeft meer inzicht in de effecten van emissiereductie.

Een vertegenwoordiger van de Unie van Waterschappen licht de ambities toe van de Nederlandse Waterschappen op het gebied van de reductie van methaan.

Een vacuüm ontgassingstechnologie voor behandeling van vergist slib komt aan de orde. De resultaten van testen uitgevoerd op demo schaal, plaatsgevonden op twee locaties van Waterschap Vechtstromen en Waterschap Zuiderzeeland, zullen door ELIQUO worden toegelicht.
Het blijkt dat veel meer methaan opgesloten zit in vergist slib dan in eerste instantie werd gedacht. Bij de behandeling van slib vindt methaanemissie naar de atmosfeer plaats, door vacuüm ontgassing toe te passen wordt dit methaan voor een groot deel onttrokken, nuttig ingezet, en komt niet meer vrij in de atmosfeer.

Donderdag 23 maart 2023
13:00 uur – 14:00 uur
Congreszaal 2 (Evenementenhal Gorinchem)

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top