Regionale uitbreiding door de overname van Fluor’s Stork industriële dienstverlening business in Nederland en België
Bilfinger Tebodin

Regionale uitbreiding door de overname van Fluor’s Stork industriële dienstverlening business in Nederland en België

De overname omvat Fluor’s industriële dienstverlening business Stork, voornamelijk in Nederland en België, evenals enkele entiteiten in Duitsland en één in de VS.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Industrieel dienstverlener Bilfinger heeft overeenstemming bereikt over de overname van delen van de Stork Group, een dochteronderneming van Fluor Corporation (VS). De transactie omvat voornamelijk de operationele units in Nederland en België, evenals enkele entiteiten in Duitsland en de VS, met in totaal meer dan 2.700 vaste medewerkers en een omzet van ongeveer 500 Mio. Euro. De bijbehorende contracten zijn gisteravond ondertekend. De afronding wordt verwacht in de eerste helft van 2024.

De bolt-on acquisitie is in lijn met de strategie van Bilfinger om zijn kernactiviteiten te versterken in een markt waar de Groep al een goede positie heeft. Met name in de goed presterende regio’s Nederland en België zal de transactie de aanwezigheid van Bilfinger op de markt en het regionale dienstenaanbod voor zijn klanten versterken.

Daarnaast zal de overname het aantal vakkundige medewerkers van Bilfinger verhogen, met name in België en Nederland, waar meer dan 4.600 mensen in dienst zullen zijn na de succesvolle afronding van de transactie. De sterke technische capaciteiten en geografische dekking van Stork vormen een aanvulling op die van Bilfinger en zullen een aantrekkelijk aanbod creëren om klanten in de procesindustrie te helpen hun efficiëntie en duurzaamheid te verbeteren. Bovendien krijgt Bilfinger een bredere toegang tot klanten.

Lees meer op onze website.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top