RWZI Venlo | Slibontwatering
RWB BV

RWZI Venlo | Slibontwatering

De Thermische drukhydrolyse op RWZI Venlo wordt uit bedrijf genomen, waardoor er een nieuwe slibontwateringsinstallatie paraat moet komen te staan. Deze installatie zal het slib van de RWZI Venlo, Venray, Gennep en Meijel verwerken.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Binnen de raamovereenkomst Multidisciplinaire projecten van de WBL werkt de combinatie CWD-RWB momenteel aan het project Slibontwatering RWZI Venlo. CroonWolter en Dros is daarbij verantwoordelijk voor de E en PA, RWB voor het WTB deel en GMB is aangesloten voor de civiele werkzaamheden.

Doordat de Thermische drukhydrolyse op RWZI Venlo uit bedrijf wordt genomen dient er een nieuwe slibontwateringsinstallatie paraat te staan. Deze installatie moet het slib van de RWZI Venlo, Venray, Gennep en Meijel verwerken, totaal circa 7.500 ton DS op jaarbasis.

Het slib van Venlo wordt vanaf de bestaande indikkers via een vuilverwijderingsstap naar de slibopslag gepompt. Hetzelfde gebeurt met het extern slib vanaf de nieuwe extern slibopslag modules. Vanaf de gezamenlijke opslagtank wordt het slib ontwaterd middels decanters en getransporteerd naar de ontwaterd slibopslag.

In het project worden diverse Verdygo® modules ingezet, waaronder nieuwe Verdygo slibmodules welke eerder in de raamovereenkomst zijn ontworpen zoals:
– Pompstap slib
– Vuilverwijdering sliblijn
– Slibontwatering
– Polymeer opslag
– Polymeer aanmaak en dosering
– (extern) slibopslag

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top