Aqua Nederland 2025

De toekomst van watermanagement

18, 19 en 20 maart 2025 | 10:00 – 18:00 uur
Evenementenhal Gorinchem

De complete waterketen

afvalwater

Afvalwater

Waterkwaliteit en grondstofherwinning zijn maar enkele voorbeelden waar u als waterschap aan moet werken.
drinkwater

Drinkwater

Iedere dag onbeperkt en schoon drinkwater uit de kraan is voor u als drinkwaterbedrijf een flinke uitdaging.
proceswater

Proceswater

Waterstress is een
grote uitdaging in Nederland en watertransitie is het gesprek van de dag.
stedelijkwater & rioolbeheer

Stedelijk water & Rioolbeheer

Klimaatverandering en de
bijbehorende gevolgen zorgen ervoor dat we
hier slim op moeten inspelen.

Over Aqua Nederland

De toekomst van watermanagement

Eigenlijk is er maar één waterketen in Nederland die steeds meer één geheel vormt. Een keten die gelukkig steeds meer samenwerkt om de uitdagingen op het gebied van circulariteit, klimaatadaptatie en veilig water aan te gaan. Aqua Nederland is dé nationale vakbeurs op het gebied van afvalwater, drinkwater, proceswater en stedelijk water & rioolbeheer. Hier worden vraag en aanbod van watertechnologie, waterbeheerdiensten en kennisproducten samengebracht.

Eigenlijk is er maar één waterketen in Nederland die steeds meer een geheel vormt. Een keten die gelukkig steeds meer samenwerkt om de uitdagingen op het gebied van circulariteit, energietransitie, klimaatadaptatie en veilig water aan te gaan.

Aqua Nederland is dé vakbeurs van Nederland op het gebied van afvalwater, drinkwater, proceswater en stedelijk water & rioolbeheer. Tijdens Aqua Nederland wordt vraag en aanbod van watertechnologie, waterbeheerdiensten en kennisproducten samengebracht. 

"De Watermarktplaats"

In de grote beurshal zijn allerlei leveranciers vertegenwoordigd op het gebied van water in de breedste zin. Exposanten tonen hier hun nieuwste producten aan professionals van waterschappen, drinkwaterbedrijven, gemeenten en industrie. Het vormt de marktplaats waar vraag en aanbod van watertechnologie samenkomt.

"Next Level"

Op de bovenverdieping Next Level ligt de focus vooral op kennisdeling, advies, innovatie en carrière. Klimaatadaptatie is op deze verdieping een belangrijk speerpunt. Hier zijn vooral leveranciers voor stedelijk wateroplossingen, de kennistheaters, de Innovatiestraat, kennispartners, onderzoeksinstituten en advies- en ingenieursbureaus te vinden.

Beursmagazine 2024

Bekijk de plattegrond, deelnemers en programma

We kijken terug op een geslaagde editie. Als u nog wilt teruglezen wat er tijdens de editie van 2024 te beleven was, download dan het beursmagazine hieronder. Deze speciale uitgave is in samenwerking met onze hoofdmediapartner, H2O, gerealiseerd.

Deze wordt tijdens de beurs bij binnenkomst aan u uitgedeeld. 

Tevens is deze verkrijgbaar tijdens de beurs in de mediacorner. De mediacorner vindt u bij de hoofdentree.

Kennisprogramma Aqua Nederland

70 kennissessies en 90 sprekers

Tijdens de 16e editie was er een waardevol kennisprogramma samengesteld. ‘Samen werken aan water’ was het motto van Aqua Nederland 2024! Krachten werden gebundeld om een verschil te maken en actuele waterproblematiek aan te pakken. Op Next Level (op de bovenverdieping) was er een omvangrijk kennisprogramma met 70 kennissessies en ruim 90 sprekers verdeeld over twee theaters: Watertheater en Stedelijk Watertheater. Daarnaast werden er enkele Side-Events en Mini-Symposia georganiseerd.

15e editie van Aqua Nederland

De 15e editie van Aqua Nederland was een mooie gelegenheid voor professionals om samen te komen en oplossingen voor de huidige uitdagingen te bespreken en te sparren over hoe we innovaties binnen de watersector kunnen versnellen. 

 

Aanwezigen konden het uitgebreide kennisprogramma op Next Level bijwonen en kregen toegang tot tal van vacatures binnen de sector. 

 

En uiteraard hebben we ons jubileum goed gevierd tijdens het netwerkdiner!

Aqua_15 jaar

"De Aqua NL vakbeurs is gericht op onze potentiele klanten. Door de juiste organisatie worden deze klanten goed bereikt en maakt dat de Aquz NL vakbeurs momenteel de belangrijkste centrale ontmoetingsplek is voor alle bedrijven in de branche."

"Aqua is een perfecte beurs met veel kennis en ervaring op het gebied van één van onze belangrijkste levensbehoeften die nog véél meer aandacht, interesse en zorg verdient."

"Omdat alle belangrijke spelers van de Nederlandse watermarkt of gerelateerd aan deze markt op de beurs staan."

"Aqua Nederland is een onuitputtelijke waterbron aan kennis."

"Op de Aqua Nederland maak je kennis met state of art ontwikkeling op het gebied van watertechnologie. En je kunt er fantastisch netwerken!"

"Een beurs met veel noviteiten op het gebied van drinkwater."

"De nationale waterbeurs voor NL. Een must voor de sector."

Aftermovie

Dit was editie 2024

Net als voorgaande jaren vormt een goed gevulde beursvloer weer de basis van Aqua Nederland. Aqua Nederland is een laagdrempelige beurs waar u onder het genot van de gratis catering makkelijk en snel in contact komt met de juiste connectie en samenwerkingspartners. De bezoekers zijn vooral werkzaam op het gebied van: Afvalwater, Drinkwater, Proceswater en Stedelijk water & Rioolbeheer. Bekijk de aftermovie en beleef de sfeer van afgelopen editie. 

Onze Premium Partners

Nieuws over Aqua Nederland

Beursnieuws

KNW Fitterijwedstrijden verhuizen naar Aqua Nederland

Het Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW) heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met beursorganisator Easyfairs om de tweejaarlijkse Fitterijwedstrijden tijdens de vakbeurs Aqua Nederland in Evenementenhal Gorinchem te

Read More »

Beurspartners

Mediapartners

Scroll naar top