Analysis of bathing water circulation in public swimming pools
U-F-M BV

Analyse van de watercirculatie in openbare zwembaden

Niet-invasief meten

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De Duitse elektronicaspecialisten van Klingenberger GmbH voeren projecten uit op het gebied van schakelkastbouw en gebouwbeheertechniek voor openbare zwembaden en openbare gebouwen. Naast productie, montage en inbedrijfstelling bestaat hun dienstverlening uit projectplanning van de ombouw, renovatie en nieuwbouw van ventilator- en pompaandrijvingen, planning van de meet- en regeltechniek tot de integratie van energiemanagementsystemen.

REAL-TIME MEETGEGEVENS
Om de vereiste hygiënenormen van openbare zwembaden te waarborgen, specificeert DIN 19643 de circulatie van het zwemwater en de te regelen volumestromen. Het toerental van de pompen in deze gesloten systemen dient overeenkomstig te worden ingesteld. Kenmerkend voor Klingenberger’s deels gepatenteerde, energie-geoptimaliseerde regelsystemen voor filters en pompen, is dat deze ook de referentievariabelen meenemen. Die veranderen namelijk op basis van de zwembadomstandigheden. Sensoren registreren de waterverplaatsing door de aanwezige zwemmers per zwembad. Deze variabele gegevens worden real-time gemeten zodat, afhankelijk van de bezoekersbelasting, een aantal zaken automatisch wordt geregeld: de benodigde watercirculatie per zwembadtype, de benodigde volumestromen en de energietoevoer voor de geïnstalleerde pompen. Het doel van deze intelligente besturingssystemen is om het verbruik van zoetwater en energie te verminderen, om de bedrijfsvoering te optimaliseren en de kosten te verlagen.

METEN VANAF DE BUITENKANT
Niet-invasief clamp-on ultrasoon flowmeten is een bewezen methode voor het betrouwbaar meten van volumestromen in continue processen. Omdat er vanaf de buitenkant wordt gemeten, blijven pijpleidingen intact en schoon. De KATflow 200 van Katronic™ kan snel en eenvoudig worden ingezet voor systeemverificatie. Sensorbevestiging door middel van spankettingen en clips is simpel. Na het invoeren van enkele meetparameters is de portable flowmeter direct klaar voor gebruik.

[Download het referentiesheet]

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top