Efficiënt waterbeheer op luchthavens
U-F-M. BV

Efficiënt waterbeheer op luchthavens

Elektromagnetische flowmeters

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Cam Ranh International Airport in Centraal Vietnam verwelkomt meer dan 8,5 miljoen passagiers per jaar. Het toenemende aantal reizigers maakt goed beheer van watervoorziening en lozing van afvalwater in de omgeving absoluut noodzakelijk.

Elektromagnetische flowmeters zijn een zeer goede oplossing voor het meten van de stroomsnelheid van (afval)water, en in het algemeen van elke vloeistof met een minimale geleidbaarheid van 5 µS/cm.

DE UITDAGING
Op Cam Ranh Airport was het nodig om de hoeveelheid rioolwater te meten door een tweeweg, elektrisch aangedreven flowmeter in een diep, smal gat in de grond te installeren. De afvoercapaciteit bedroeg 1000 m3/dag.

DE OPLOSSING
De oplossing voor goed waterbeheer op luchthavens bestond uit het gebruik van een Isoil/ISOMAG MS2500-sensor, DN150, IP68, gecombineerd met een line-converter in een roestvrijstalen behuizing.
– Alle flowmeters van de ISOMAG-serie zijn gekalibreerd op ISO17025-gecertificeerde kalibratiebanken. De oorspronkelijke nauwkeurigheid is gegarandeerd gedurende de hele levensduur van het instrument, indien gebruikt in overeenstemming met de technische specificaties.
– De IP68-classificatie maakt het mogelijk om eenvoudig en betrouwbaar de hoeveelheid afvalwater te meten onder moeilijke omgevingsomstandigheden (het klimaat in Cam Ranh is het hele jaar door warm, met een gemiddelde temperatuur van 30°C).
– De luchthaven heeft de verplichting om periodiek rapporten in te dienen bij de milieuautoriteiten. De nauwkeurige meting van het afvalwaterdebiet levert essentiële data op voor het opstellen van deze rapporten, waarmee de naleving van de milieuwetten en -normen wordt aangetoond.
– De verkregen gegevens zijn bovendien van nut bij het bepalen van de exploitatiekosten die verband houden met het waterbeheer in het luchthavencomplex en voor het uitvoeren van een strengere controle op de kosten van afvalwaterverwerking en een betere investeringsplanning.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top