inDENSE®: Improved sludge settleability and phosphate removal for minimal CAPEX
Logisticon Water Treatment B.V.

inDENSE®: Verbeterde slibbezinkbaarheid en fosfaatverwijdering voor minimale CAPEX

Afgelopen voorjaar heeft Logisticon in samenwerking met Sweco op de rioolwaterzuivering Terneuzen de eerste inDENSE®-installatie van Nederland gerealiseerd.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Afgelopen voorjaar heeft Logisticon in samenwerking met Sweco op de rioolwaterzuivering Terneuzen de eerste inDENSE®-installatie van Nederland gerealiseerd. De gepatenteerde inDENSE®-technologie is gericht op slibselectie door middel van cyclonen om de bezinkbaarheid van het slib te verbeteren. Met de cyclonen vindt een continue selectie van de zwaardere slibfractie plaats waardoor de bezinkbaarheid van het slib verbetert (lage slibvolume index) en constanter blijft (geen voorjaarspieken). Tevens neemt de bio-P capaciteit toe.

Door het implementeren van de inDENSE®-technologie kan een forse investering in een extra nabezinktank worden voorkomen. De inDENSE®-technologie is ingebouwd in de bestaande sliblijn, zonder onderbreking van het proces. Retourslib wordt opgepikt uit een bestaande slibput waarna het naar de cyclonen wordt gepompt. De dikke fractie (het beter bezinkbare slib) gaat retour naar de zuivering. De dunne fractie (het minder goed bezinkbare slib) verlaat via de sliblijn de zuivering.

Voordelen inDENSE®:
– Betere bezinkbaarheid slib – hogere hydraulische belasting systeem
– Verbeterde biologische fosfaatverwijdering
– Geringe investering
– Zeer compact systeem, vergt weinig ruimte
– Laag energieverbruik en géén chemicaliënverbruik

Met het inDENSE® proces wordt de slibvolume-index blijvend verlaagd, waardoor de capaciteit van de zuivering aanzienlijk toeneemt. De eerste resultaten zijn veelbelovend. Langdurige monitoring zal uitwijzen hoe de cyclonen over de seizoenen functioneren. Met een lage CAPEX kan een aanzienlijke winst behaald worden.

Meer weten, of benieuwd wat inDENSE® voor u kan betekenen? Neem contact op met Logisticon via 0184-608260 of water@logisticon.com. Logisticon helpt u graag.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top