MCERTS certification for bidirectional KATflow 150
U-F-M BV

MCERTS-certificering voor bidirectionele KATflow 150

Aangetoond voordeel van bidirectionele ultrasone flowmetingen ten opzichte van elektromagnetische metingen.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Katronic’s geavanceerde clamp-on stroommeter, de KATflow 150, heeft goedkeuring verkregen via het MCERTS-schema van de Britse Environment Agency. Dit certificaat geldt voor het nauwkeurig meten van effluent en andere afvalwaterstromen in industriële en afvalwaterbedrijfstoepassingen, na onderwerping aan een uitgebreid testprogramma zowel in laboratoria als op locaties.

WAT IS MCERTS?
Bedrijven die afvalstoffen lozen in de lucht, riolen, rivieren of de zee, zijn onderhevig aan overheidscontroles die limieten stellen aan de uitstoot van verontreinigende stoffen. In Engeland en Wales worden deze niveaus goedgekeurd door de Environment Agency (EA), waarbij stroming een van de te meten parameters is. Om ervoor te zorgen dat de effluentstroom correct wordt gemeten, moeten meetinstrumenten en lozingsinstallaties worden goedgekeurd via het MCERTS (Monitoring Certification Scheme)-proces van de EA. Hoewel MCERTS al vele jaren geldt voor industriële effluentlozingen, wordt het steeds vaker toegepast in de normen van grote water- en afvalwaterbedrijven, waarbij stroming wordt gemeten naar rioolwaterzuiveringsinstallaties en bij de eindlozing.

MCERTS PRAKTIJKTEST
In een afvalwaterapplicatie bij een groot water- en afvalwaterbedrijf in het VK werd de KATflow 150 getest op een verticale buis. Elke 15 minuten werden tijdstempelgegevens verzameld en vergeleken met een eveneens op de buis geïnstalleerde elektromagnetische flowmeter. Hoewel de ‘onmiddellijke’ metingen nauwkeurig overeenkwamen met de referentiemeter, registreerde de KATflow 150 consistent een lager totaal debiet over een periode van 24 uur. Reden: de flowmeter van Katronic meet bidirectioneel, terwijl de elektromagnetische meter alleen in de voorwaartse richting meet en hierdoor omgekeerde stroming miste bij het stoppen van de flow. Met deze nauwkeurigheid kon de KATflow 150 de exploitant helpen geld te besparen in het geval van kostenverbonden stroming, wat met de elektromagnetische meter niet lukte.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top