New rinse water processing for Scheveningen
Aannemingsbedrijf G. van der Ven BV

Nieuwe spoelwaterverwerking voor Scheveningen

In opdracht van Dunea Duin en Water heeft Van der Ven een nieuwe spoelwaterverwerking in Scheveningen gerealiseerd.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wat is de spoelwaterbehandeling?
Spoelwaterbehandeling hoort niet bij het hoofdproces van de drinkwaterbereiding; het is een secundair proces. Spoelwater komt vrij als de snelfilters met lucht en water worden schoongespoeld. De spoelwaterverwerking zorgt ervoor dat spoelwater weer geschikt wordt gemaakt voor hergebruik in het zuiveringsproces.

De nieuwe spoelwaterverwerking
In het verleden werd het spoelwater direct afgevoerd op de spoelplassen. Omdat dit gebied inmiddels onderdeel uitmaakt van Natura2000 moest dit proces anders. Daarom heeft Van der Ven samen met Dunea het proces van de spoelwaterbehandeling verbeterd. Zo wordt het spoelwater niet meer direct afgevoerd op de spoelplassen, maar ondergaat het eerste bezinkproces in de nieuwe buffer. Vervolgens wordt het spoelwater overgepompt naar de vlokvormer voor de laatste bezinking. Met trots kunnen we zeggen dat het systeem uitstekend werkt. Het spoelwater dat de vlokvormer uiteindelijk verlaat is al zeer schoon en helder en kan vervolgens afgevoerd worden op de nieuwe spoelplassen.

Terug aan de natuur
De voormalige spoelwaterplassen en het omliggende duingebied hebben wij opgeschoond en ontdaan van overbodige infrastructuur. Hiermee hebben we nieuwe robuuste natuur gecreëerd, ontstaat er nieuw duingrasland en is er ruimte voor nog meer biodiversiteit gekomen. We hebben het gebied teruggegeven aan de natuur.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top