Programma

Dinsdag 17 maart

Industriewater Dinsdag - kennistheater 2

Woensdag 18 maart

Waterschap Woensdag - kennistheater 2

Donderdag 19 maart

Drinkwater Donderdag - kennistheater 2
Overige kennissessie - congreszaal 1a
Overige kennissessie - congreszaal 2
Stedelijk Watertheater - kennistheater 1
Stedelijk Watertheater - kennistheater 1​
Stedelijk Watertheater - kennistheater 1​

10.30 – 12.30 uur| Bouwend Nederland: Toekomstbestendige en klimaatadaptieve ondergrondse infra bestaat uit de volgende sessies: 

  • 10.30 – 11.00 uur | Aline Boomstra-Mulder, MH Poly Consultants & Engineers: CROW400 en PFAS; de huidige ontwikkelingen
  • 11.00 – 11.30 uur | Hajo Heusinkveld Royal HaskoningDHV:  Snelle detectie waterleidingbreuk met Aquasuite BURST
  • 11.30 – 12.00 uur |  Van Tongeren: DSI methode; infiltratie hemelwater
  • 12.00 – 12.30 uur| Kabel en Leiding Overleg: Graafschade preventie
 
  • 13.00 – 14.00 uur| Gertjan Medema, KWR & Stowa: Het Cornonavirus & afvalwater
  •  14.30 – 17.00 | ENVAQUA & CEW: Inspiratie Award Programma

Nieuw! Next Level

Met de nieuwe exclusieve beurshal van Evenementenhal Gorinchem, Next Level, is het mogelijk een uitgebreid kennisprogramma op te zetten. Met alle veranderingen in het klimaat en de gevolgen daarvan, kan Nederland niet anders dan maatregelen treffen. Dit wordt alleen een succes als krachten uit de watersector gebundeld worden. Tijdens Aqua Nederland faciliteren we de presentatiemogelijkheid en -ruimte voor diverse kennispartijen. Ook is Next Level ingericht voor  ingenieurs- en adviesbureaus, kennisinstellingen, opleiders en specifieke leveranciers gericht op klimaat om u als bezoeker kennis te laten maken met oplossingen en te adviseren.

Verbreding in waterthema’s

Tijdens Aqua Nederland Vakbeurs wordt voor het eerst uitgebreid ingespeeld op actuele vraagstukken met betrekking tot de klimaatadaptieve stad en energieneutrale oplossingen. Daarnaast worden er een speciale kennisdagen ingericht voor de bezoekers van waterschappen, drinkwaterbedrijven, industrie en gemeenten.

 

Next Level is compleet ingericht voor advies, netwerken, innovaties en kennissessies gericht op actuele thema’s rondom de specialisaties Proceswater, Afvalwater, Drinkwater en Stedelijk Water & Rioolbeheer. Hierdoor is de bovenverdieping extra interessant voor beleidsmakers, projectontwikkelaars of adviseurs op dit gebied. Ontdek hoe u met krachtige nieuwe inzichten en kennis samen met de markt de uitdagingen aan kunt gaan.

Fitterijdemonstratie

In 2019 werden voor het eerst fitterijdemonstraties gegeven tijdens Aqua Nederland Vakbeurs in samenwerking met Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW), Waternet en Waterbedrijf Groningen. Dit is met zeer veel enthousiasme ontvangen waardoor in 2022 opnieuw fitterijteams naar de vakbeurs afreizen.

 

De wedstrijden zijn een vakbekwaamheidstest. Het is de bedoeling dat de teams zo snel mogelijk een 150 mm GN/C drinkwater distributieleiding onder druk aanboren, vervolgens de aansluitleiding koppelen aan een meteropstelling en deze doorverbinden naar een tapkraan. Op het moment dat er water uit de tapkraan komt is het over en wordt de tijd gestopt. 

Heeft u suggesties voor het Next Level programma voor Aqua Nederland 2022? Neem dan contact op met het team. Wie weet komt uw onderwerp aan bod of staat u zelf in de spotlight!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van het nieuwe programma voor editie 2022.

Partners

Scroll naar top